Blog

Mister Den Haag

Evenementenstad Den Haag

Den Haag, de politieke parel van ons kikkerlandje en een bruisende stad vol leven. Een plek die de Romeinen al wisten te vinden en vandaag een Zuid-Hollande epicentrum vol historische gebouwen, monumentale panden, gezellige pleinen, knusse kroegjes en levendige evenementen.

Mister Den Haag – Bedrijfsuitjes, teambuilding en events in Den Haag

Wereldstad Den Haag

De eerste nederzettingen in de omgeving van deze prachtstad stammen uit 3000 v.Chr. Dankzij de strategische ligging aan het water werd dit gebied als snel een hotspot voor handel en nijverheid. Tot op de dag van vandaag wijzen archeologische vondsten op een rumoerige geschiedenis. Het huidige Den Haag kreeg vorm in de 13e eeuw, toen diverse graven en lieden van adel de eerste hand legden aan de verschillende paleizen, de Ridderzaal en het Binnenhof. Maar pas in 1806 kreeg Den Haag onder Frans bewind stadsrechten. Het ontbreken van een stadsmuur zorgde er echter voor dat de gemeenschap zich steeds verder kon uitbreiden en groeide tot de wereld stad die het vandaag de dag is.

Op mondiaal niveau bekleedt Den Haag tegenwoordig een belangrijke functie als de Internationale Stad van Vrede en Recht. Honderden organisaties, bedrijven en kenniscentra en tienduizenden mensen werken hier samen aan een vredigere, rechtvaardigere en veiligere wereld. Het monumentale Vredespaleis staat dan ook al ruim 100 jaar symbool voor internationale gerechtigheid en is bij uitstek de plek waar internationale conflicten worden voorkomen en vreedzaam worden opgelost.

Mister Den Haag – Bedrijfsuitjes, teambuilding en events in Den Haag

Haagse Highlights

Maar naast de vele historische bezienswaardigheden, monumentale bouwwerken en beschermde stadsaanzichten kenmerkt de stad zich ook door zijn bolwerk van culturele attracties. Vele theaters, musea en attractieparken zorgen ervoor dat u zich niet hoeft te vervelen in één van Nederlands grootste en meest diverse gemeentes. Populaire trekpleisters waar je gemakkelijk een leerzaam maar vermakelijk dagje kunt vertoeven zijn bijvoorbeeld het Museon, het Omniversum of miniatuurstad Madurodam in het geliefde stadsdeel Scheveningen. Dit is overigens ook de perfecte plek voor een zomerse dag over de boulevard struinen, prachtige bouwwerken kijken en verse vis eten.

Mister Den Haag – Bedrijfsuitjes, teambuilding en events in Den Haag

Evenementenstad Den Haag

Ook voor entertainment, concerten en festivals ben je in Den Haag aan het juiste adres. Enkele grote evenementen zijn het jaarlijks terugkerende Bevrijdingsfestival, het Chinese Nieuwjaar, Parkpop en het Vuurwerkfestival aan de boulevard van Scheveningen. Maar ook voor uw eigen bedrijfstuitje, teambuilding of event vormt deze stad het perfecte decor. Bij Mister Den Haag zijn wij gespecialiseerd in evenementen op maat waarbij u Den Haag op een originele, leerzame en actieve manier (nóg) beter leert kennen. Ontdek de stad bijvoorbeeld aan de hand van onze Discovery Game, een actieve city game op maat. Combineer dit met een bezoek aan het Binnenhof, de Gevangenpoort of drankdistilleerderij Museum van Kleef. In teamverband gaat u op pad en ontdekt u deze prachtige Haagse highlights. Sluit af met een kookworkshop, wijnproeverij of casinoavond voor een geslaagd en uitdagend evenement met uw collega’s, vrienden of familie. Neem contact op met Mister Den Haag voor alle mogelijkheden en advies op maat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *