Blog

Mister Den Haag Kurhaus (4)

Uitgelicht: het Kurhaus

Het is een van de beroemdste en meest kenmerkende bouwwerken aan de Scheveningse boulevard; het Kurhaus. Ooit een klein badhuisje, nu een prachtgebouw dat paleiselijk aandoet en waar internationale beroemdheden hebben geslapen, gebadderd en gedineerd.

Mister Den Haag – bedrijfsuitjes, teambuilding & events in Den Haag en Scheveningen

De geschiedenis van het Kurhaus

De historie van dit briljante bouwwerk begint zo’n 200 jaar geleden, toen Scheveninger Jan Pronk besloot een badhuis aan het strand te bouwen waar kuurgasten konden verblijven. Dagjesmensen trokken richting Scheveningen om te genieten van het gezonde zeewater en de frisse zeelucht, en konden met de opening van dit badhuis nu ook gebruik maken van verschillende warm- en koudwaterbaden. Het was een groot succes en al snel volgde de uitbreiding en opzet van een stedelijk badhuis in classicistische stijl. Dit ‘kuurhuis’ maakte echter al snel ruimte voor het modernere Kurhaus, waar men vanaf dat moment ook kon dineren, ontspannen en biljarten. Voor Scheveningen was deze nieuwe attractie een aantrekpleister voor rijkere Nederlanders en een groot economisch gewin. Oprichter Jan Pronk werd echter gedwongen te verkopen en raakte zijn authentieke badhuisje kwijt.

Mister Den Haag – bedrijfsuitjes, teambuilding & events in Den Haag en Scheveningen

Kurhaus Scheveningen

Het huidige Kurhaus opereert officieel onder de naam Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague en beschikt over ruim 250 kamers, verschillende conferentiezalen en een toprestaurant. Ook kun je er genieten van verschillende Spa & Beauty behandelingen en ligt het hotel op loopafstand van verschillende Scheveningse trekpleisters waaronder de Pier, het Circustheater en het populaire Crazy Pianos. Bekende gasten van het Kurhaus zijn onder andere Winston Churchill, keizer Hiro Hito van Japan, Audrey Hepburn en Bon Jovi. Al deze namen staan genoteerd in het gastenboek van het hotel dat al sinds 1893 in gebruik is.

Mister Den Haag – bedrijfsuitjes, teambuilding & events in Den Haag en Scheveningen

Uw personeelsuitje of bedrijfsuitje op Scheveningen

Met Mister Den Haag brengt uw gezelschap een bezoek aan Scheveningen. Tijdens onze Discovery Game puzzelt u zich in teamverband een weg over de boulevard en door het aangrenzende dorp. Ga de uitdaging met uw collega’s aan en laat de strijd om de meeste punten losbarsten. U bezoekt verschillende Scheveningse highlights, waaronder het beroemde Kurhaus. Ook regelen wij uw lunch, borrel en diner op of aan het strand. Neem contact met ons op voor een bedrijfsuitje, teambuilding of event op maat aan het strand van Scheveningen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *