Blog

Mister Den Haag (2)

Uitgelicht: Het Binnenhof

Het Haagse Binnenhof is al eeuwenlang het Nederlandse centrum der politiek. Het ontstaan van dit staatkundige bolwerk dateert uit de dertiende eeuw. Maar tot op heden is het een plek waar naast politici en koningshuislieden ook de gewone burger welkom is voor een bezoek en een rondleiding.

Mister Den Haag – bedrijfsuitjes, teambuilding & events in Den Haag en Scheveningen

De geschiedenis van het Binnenhof

Wat niet veel mensen weten is dat de stad Den Haag haar ontstaan dankt aan de 13e-eeuwse graven van Holland, wiens kastelen de basis vormden voor het huidige Binnenhof. In de loop der tijd vestigden steeds meer bestuurders en werklieden zich in en rondom deze bouwwerken, wiens eeuwenoude muren tot op heden de fundering van de verschillende onderdelen van het Binnenhof vormen. Het Haagse Binnenhof is dan mogelijk ook Europa’s oudste parlementsgebouw dat nog zodanig dienstdoet.

Mister Den Haag – bedrijfsuitjes, teambuilding & events in Den Haag en Scheveningen

Het Binnenhof in Den Haag

Kenmerkende onderdelen van het Binnenhof zijn natuurlijk het Torentje; de werkkamer van onze minister president, de Poorten en de Vergaderzaal van de Eerste Kamer. Maar vooral de Ridderzaal staat centraal in de politieke functie van het Binnenhof. Dit is waar de Koning op de derde dinsdag in september de troonrede uitspreekt; de opening van het parlementaire vergaderjaar. Ook worden hier huldigingen verricht en ridderordes uitgereikt. Deze voor Europese standaarden enorme ruimte is versierd met provincievlaggen, wandkleden en prachtige tronen.

Uw bedrijfsuitje, teambuilding of event rondom het Binnenhof

Met Mister Den Haag ontdekt u het Binnenhof, een begrip dat in de Nederlandse taal ondertussen synoniem staat voor politiek. Al eeuwenlang is dit gebied het centrum van het Nederlandse staatkundige leven. Het bruist dan ook van historie en fascinerende feitjes. Mister Den Haag neemt u mee op pad door het centrum van Den Haag tijdens een leerzame ontdekkingstocht; onze Discovery Game. Door middel van detailfoto’s, vragen en opdrachten puzzelt uw gezelschap zich een weg door de Haagse binnenstad in de strijd om de meeste punten. U sluit af met een rondleiding door het Binnenhof en de Eerste- of Tweede Kamer onder begeleiding van een professionele gids. U komt meer te weten over de politieke geschiedenis van ons land en de bijzondere totstandkoming van dit prachtige bouwwerk. Dit leerzame, informatieve en gezellige arrangement is de perfecte activiteit voor uw bedrijfsuitje, personeelsuitje of dagje teambuilding in Den Haag. Ook organiseren wij uw lunch, borrel en diner. Graag horen wij wat uw wensen en doelstellingen voor de dag zijn zodat wij een programma op maat kunnen samenstellen. Neem voor vragen en boekingen contact op met Mister Den Haag – specialist in bedrijfsuitjes, teambuilding & events in Den Haag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *